Luni - Vineri: 09:00 - 19:00 ; Sîmbata: 09:00 - 14:00 ; Duminică: Închis
+373 602 72969 ; +373605 45411

Limite de viteză UE

Limite de viteză în Europa
În toate ţările europene există limite de viteză în interiorul localităţilor, în afara acestora cât şi pe autostrăzi. Iar în unele state există şi limita de viteză de tipul „Drum pentru automobile”.
În statele europene nu există limite acceptabile de depăşire a vitezei legale. Aceasta înseamnă că, veţi fi pedepsit chiar şi pentru o depăşire cu 1 km/oră a vitezei maxime admise. Iar pentru o a doua încălcare, veţi plăti o amendă de câteva ori mai mare decât cea iniţială.
În aşa ţări ca Austria, Albania, Bulgaria, Danemarca, Lituania, Estonia, pentru depăşirea anumitor limite de viteză expres stabilite, poate fi aplicată o pedeapsă sub formă de privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport. De asemenea, există cazuri de examinare în instanţa de judecată a încălcărilor ce ţin de depăşirea vitezei maxime admise.
În unele state, valoarea amenzii aplicate poate fi influenţată, pe lângă viteza de deplasare şi de alţi factori. Astfel, spre exemplu, în Finlanda, la depăşirea cu 20 km/oră a vitezei maxime admise, mărimea amenzii va fi calculată în dependenţă de venitul dvs., precum şi de numărul minorilor din familia dvs. De aceea, vă recomandăm ca, înainte de a porni într-o călătorie, să vă documentaţi temeinic cu privire la legislaţia ţării pe care doriţi să o vizitaţi.

 

Belarus
 

În Belarus, viteza maximă pe cea mai mare parte a autostrăzii M1 Brest – Minsk – granița Federației Ruse este de 120 km / h

Belgia
 

În Flandra (regiunea nordică a Belgiei), viteza maximă în afara așezărilor este de 70 km / h. În alte regiuni din Belgia, limita de viteză este de 90 km / h.

 

Bulgaria

În Bulgaria, viteza maximă pe autostradă de 140 km / h este permisă doar în acele tronsoane care îndeplinesc toate cerințele de siguranță. În secțiunile rămase ale autostrăzilor, rămâne vechea limită de viteză de 130 km / h.
 

Cehia

În Republica Cehă, viteza maximă permisă pe o autostradă din interiorul unei așezări este redusă la 80 km / h.
 

Germania

În Germania, 130 km / h este viteza maximă recomandată pe autostradă. În același timp, în multe secțiuni ale autovehiculelor (conform Wikipedia mai mult de 50%), a fost deja introdusă o limită de viteză strictă de la 80 km / h la 130 km / h.
 

Lituania

În Lituania, între 1 noiembrie și 31 martie, viteza maximă pe autostradă și șosea este de 110 km / h.
 

Norvegia

Există opt secțiuni rutiere în Norvegia, unde viteza maximă permisă este crescută la 110 km / h.
 

Polonia

În Polonia, între 23:00 și 05:00, viteza maximă permisă într-un sat crește de la 50 km / h la 60 km / h.
 

Romania

Pentru drumurile care au statut de autostrăzi naționale sau drumuri europene (E85). Pe drumurile regionale este stabilită o limită de viteză de 90 km / h.
 

Suedia

Există șapte secțiuni rutiere în Suedia, unde viteza maximă permisă este crescută la 120 km / h.
//whugesto.net/afu.php?zoneid=3697394